Maréchal Anna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Borek Szlachecki
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Maréchal Anna
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(406)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(298)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(237)
Leśmian Bolesław
(233)
Christie Agatha (1890-1976)
(231)
Krasicki Ignacy
(229)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(228)
Fabianowska Małgorzata
(218)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(211)
Goliński Zbigniew
(201)
Prus Bolesław (1847-1912)
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Zarawska Patrycja
(167)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(166)
Jachowicz Stanisław
(159)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(158)
Shakespeare William (1564-1616)
(157)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(155)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(152)
Roberts Nora (1950- )
(152)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(152)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(149)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(145)
Szulc Andrzej
(141)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(140)
Lech Justyna
(138)
Cartland Barbara (1902-2000)
(137)
Mazan Maciejka
(133)
Marlier Marcel (1930-2011)
(132)
Webb Holly
(132)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Drewnowski Jacek (1974- )
(126)
Zimnicka Iwona (1963- )
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(119)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(116)
Głowińska Anita
(116)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(115)
May Karl (1842-1912)
(112)
Verne Jules (1828-1905)
(112)
Zieliński Bronisław (1914-1985)
(111)
Kobyliński Szymon (1927-2002)
(110)
Nienacki Zbigniew (1929-1994)
(109)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(108)
Rodziewiczówna Maria (1864-1944)
(108)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(108)
Skibniewska Maria (1904-1984)
(107)
Rychlicki Zbigniew (1922-1989)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(104)
King Stephen (1947- )
(104)
Tuwim Julian (1894-1953)
(104)
Lem Stanisław (1921-2006)
(103)
Steel Danielle (1947- )
(103)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Goscinny René (1926-1977)
(101)
Kledzik Emilia (1982- )
(101)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(101)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Disney Walt (1901-1966)
(100)
Widmark Martin (1961- )
(99)
Bunsch Karol (1898-1987)
(97)
Jodełka-Burzecki Tomasz (1919-1989)
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(95)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(92)
Schneider Liane
(92)
Skalska Katarzyna
(92)
Szklarski Alfred (1912-1992)
(92)
Tyszka Wojciech
(92)
Mróz Remigiusz (1987- )
(91)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Możdżyńska Aldona
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(89)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Reymont Władysław Stanisław (1867-1925)
(87)
Asnyk Adam
(86)
Campanella Marco
(86)
Michalak Katarzyna (1969- )
(86)
Coben Harlan (1962- )
(85)
Dehnel Tadeusz Jan (1906-1974)
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Gastronomia
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kultura stołu
(1)
Produkt regionalny
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Temat: miejsce
Włochy
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy. Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem? Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino? Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu? Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo? Czy gnocchi można jeść również na deser? Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Borek Szlachecki
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 [lok.wypożyczalnia dla dorosłych] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej